Vertailussa Xetnet

Webhotellivertailu2 arvioi nopeusvertailussa olevat palveluntarjoajat. Ohessa yhteenveto Xetnet -palveluista.

xetnet logo

Xetpoint Oy

Palveluntarjoajan virallinen nimi on Xetpoint Oy (Y-tunnus: 1778444-6) ja sen aputoiminimia ovat Suomen Verkkopaketti ja Xetnet. Yrityksen toimitusjohtaja on Erno Mika Johannes Räsänen ja sen liikevaihto on vuonna 2017 ollut 350 tuhatta euroa, tehden siitä yhden vertailun pienimmistä palveluntarjoajista.

xetnet liikevaihto

Xetpoint Oy on merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin, työnantajarekisteriin ja on myös arvonlisäverovelvollinen yritys. Yrityksen viralliseksi kotipaikaksi on merkitty Tampere ja toiminta sijaitsee Lempäälässä, osoitteessa Maahisentie 5, 37560 LEMPÄÄLÄ. Päätoimialaksi on määritetty Atk-laitteisto- ja ohjelmistokonsultointi (62020).

Yrityksen oma kuvaus:
Tarjoamme käyttöösi luotettavat verkkoyhteydet, klusteroidun palvelinympäristön ja joustavan asiakaspalvelun. Palvelimemme sijaitsevat luotettavassa ja turvallisessa laitetilassa jonka verkkoyhteydet ovat moninkertaisesti varmennettu. Käytämme Finnet-Verkot Oy:n verkkoyhteyksiä.

Sijoitus vertailussa

Xetnet webhotellit

Xetnet tarjoaa kuusi erilaista WordPress-webhotellia, jotka eroavat toisistaan muun muassa levytilan, sähköpostilaatikoiden määrän, liikennöintikaistan, tietokantojen lukumäärän sekä yhtäaikaisten sivuston käyttäjien määrän osalta. Suuresta pakettien määrästä on mahdollista löytää tarkemmin juuri omalle sivustolle osuva paketti. Oudosti muutama paketti oli testaushetkellä tilausjärjestelmässä samalla hinnalla. Esimerksi molempien WordPress 512 ja WordPress 1G -pakettien vuosihinnaksi tilausjärjestelmä näytti samaa 49,20€ vuosihintaa.

Webhotellipaketit

3005121G3G6G25G
Vuosihinta29,76 €49,20 €49,20 €60 €84 €180 €
Levytila0,3 Gt0,5 Gt1 Gt3 Gt6 Gt25 Gt
Siirtokaista20 Gt /kk40 Gt /kk40 Gt /kk60 Gt /kk80 Gt /kk100 Gt /kk
Domain sisältyy hintaanEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliin
Sähköpostilaatikot35102040100
Tietokannat1123RajattomastiRajattomasti
SSH-yhteysEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliin
FTP-yhteysSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliin

Huomioitavaa on, ettei paketteihin nettisivujen mukaan sisälly lainkaan SSH-yhteyttä. Erityisesti WordPress-kehittäjille tämä on tarpeen WP-Cli -ominaisuutta varten.

Domainit

Tilattavat webhotellit eivät sisällä omaa verkkotunnusta, vaan se täytyy tilata erikseen. Tarjolla on onneksi runsaasti erilaisia domainpäätteitä ja palvelua voi käyttää myös muualta hankituilla domainosoitteilla. Domainien hinnat edustavat vertailun maltillista keskitasoa.

Lisäpalvelut

Xetnet tarjoaa webhotelleihin myös erillispalveluna SLA-aikoja. Esimerkiksi WordPress 3G webhotellin normaali vuosihinta on 60€, mutta valitessa 99,9% saavutettavuuden, aiheutuu tästä 118,80€ lisämaksu. Toisena vaihtoehtona on 99,99% SLA, joka lisää kustannuksia vielä entisestään.

Muita maksullisia lisäpalveluita ovat muun muassa oma IP-osoite ja virallinen HTTPS-sertifikaatti.

Laskutus

Palvelut on mahdollista tilata useilla eri maksutavoilla. Käytettävissä on muun muassa PayPal, luottokorttimaksaminen sekä laskutusvaihtoehto. Webhotellit on mahdollista tilata kolmella eri laskutusjaksolla, jotka on nimetty hieman epätyypillisesti muotoon; neljännesvuosittain (3kk), puolivuosittain (6kk) ja vuosittain (12kk).