Vertailussa Planeetta

Yhteenveto Planeetta.net palvelusta webhotellien vertailussa.

planeetta logo

Yleistietoa yrityksestä:
Planeetta Internet Oy (Y-tunnus: 1753494-9) on liikevaihdoltaan mitattuna yksi Suomen suurimpia webhotellipalveluntarjoajia. Webhotellien lisäksi sillä on myös useita aputoiminimia kuten: Ural 13 Productions, Ural 13 Records, Ural 13 Studio, T-levy, Kotisivupojat, OpsHost, Ch5 Finland ja Channel five.

planeetta liikevaihto

Yrityksen viralliseksi toimialaksi on määritetty ohjelmistojen suunnittelu ja valmistus (62010). Sen kotipaikkakunta on Helsinki ja toiminta löytyy osoitteesta Mannerheimintie 105, 00280 HELSINKI. Toimitusjohtaja on Lauri Petteri Kasti.

Planeetta Internet Oy on kaupparekisterissä, ennakkoperintärekisterissä, arvonlisäverovelvollinen sekä työnantajarekisterissä. Henkilökuntaa vuonna 2017 sillä oli 19.

Palveluntarjoajan oma kuvaus:
Planeetta Internet tarjoaa kotimaista hosting-kapasiteettia sekä asiantuntija-, ylläpito- ja tukipalveluita. Järeiden pilvipalveluiden lisäksi tarjoamme yrityksille helppokäyttöisiä palveluita verkkotunnusten, sähköpostien ja kotisivujen hallintaan. Planeetta Internet Oy on perustettu vuonna 2002.

Sijoitus vertailussa

Planeetta webhotellit

Planeetta.net tarjoaa kahta eri webhotellipakettia, jotka eroavat toisistaan lähinnä sähköpostilaatikoiden määrän osalta. Edullisempi webhotelli РKotisivutila, ei sisällä lainkaan sähköposteja, kun taas Yrityswebhotelliin sisältyy 5kpl sähköpostilaatikoita.

KotisivutilaYrityswebhotelli
Tietokannat11
Levytila1 Gt1 Gt
Sähköpostilaatikot05
Siirtokaista50 Gt /kk50 Gt /kk
Vuosihinta50,00 ‚ā¨200,00 ‚ā¨
SSH-yhteysSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliin
FTP-yhteysSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliin
Domain sisältyy hintaanEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliin

Hallintapaneeli

Planeetta.net webhotellien hallintapaneelina toimii kansainvälinen Parallels Plesk. Asiakkaan käytettävissä ovat myös AWStats tai Webalizer-kävijätilastot, kävijämäärien hahmottamisen avuksi.

Laskutus

Palvelua tilatessa on mahdollista valita kahden laskutustavan välillä. Valittavissa ovat perinteinen lasku sekä sähköinen verkkolasku. Verkkomaksutapoja tai luottokorttimaksua ei ainakaan kassalla ole mahdollista valita, kuten jo useimmissa hostingpalveluissa tänä päivänä. Tämä voidaan laskea osaltaan pieneksi miinukseksi palvelun käytettävyyden osalta.

Palvelun laskutusjakson osalta on neljä eri pituista valintaa; 3kk, 12kk, 24kk ja 36kk. Useamman valittavan laskutusjakson idea on hyvä ja pidemmistä laskutusjaksoista (1 vuosi, 2 vuotta tai 3 vuotta) saa myös alennuksen. Alennus on kuitenkin saman suuruinen kaikilla pidemmillä laskutusjaksoilla, jonka takia palvelu kannattaa lähtökohtaisesti tilata 12kk, eli vuoden pituisissa jaksoissa.

Positiivista

 • Domainin rekister√∂intimaksut
  Planeetan perimät domainrekisteröintimaksut ovat vertailussa edullisia, kun domain liitetään jo olemassa olevaan webhotelliin.
 • SSH-yhteys
  Planeetta webhotelliin sisältyy vakiona myös SSH-yhteys.

Negatiivista

 • Webhotellin levytilan koko
  Planeetta.net webhotellin levytilan koko isommissakin paketeissa on vain 1Gt. Lisälevytilasta veloitetaan erikseen 200mt osissa.
 • Lis√§palvelumaksut
  Planeetta.net veloittaa webhotelliin ja palveluihin tehtävistä muutoksista. Esimerkiksi käyttäjätunnusten palautus, webhotellin varmuuskopioinnin palautus ja domainien nimipalvelin ja muut DNS-muutokset ovat lisämaksullisia suoritteita.
 • Maksutavat
  Palvelua ei ole mahdollista maksaa tilatessa luottokortilla tai suoraan verkkomaksupainikkeiden kautta, vaan valittavissa on ainoastaan lasku tai verkkolasku.