Vertailussa Nettihotelli.fi

nettihotelli logo

Euronic Oy

Nettihotellin omistaa nykyisin Euronic Oy (Y-tunnus 1607767-8), johon aiemmin toiminut Nettihotelli Internet Oy (Y-tunnus 1864894-8) on sittemmin yhdistetty. Yrityksen rinnakkaistoiminimia ovat muun muassa Euronic Inc., Euronic Ab, Euronic GmbH, Euronic S.A.R.L. ja sen aputoiminimiä ovat Suomen Uutistoimisto, Super Cloud ja Nettihotelli Internet, joista jälkimmäisellä toimintaa markkinoidaan. Euronic Oy:n liikevaihto vuonna 2017 oli 2,7 miljoonaa euroa.

Euronic oy liikevaihto

Palveluntarjoajan oma kuvaus:
Nettihotelli.fi on suomalainen – edullinen mutta laadukas – ja ympäristöarvot huomioiva webhotellipalveluyritys, jonka asiakkaina on tuhansia kotimaisia yrityksiä, julkisyhteisöjä, yhdistyksiä ja yksityishenkilöitä. Palvelua ylläpitää Nettihotelli Internet Oy, vuodesta 2003 asti toiminut webhotellipalveluiden kehittämiseen ja ylläpitoon erikoistunut kotimainen, omistajajohtoinen, velaton ja vakavarainen Internetalan yritys.

Sijoitus vertailussa

Nettihotelli.fi webhotellit

Nettihotelli tarjoaa useita erikokoisia webhotelleja, jotka ensisilmäykseltä vievät yrityksen vertailun edullisempaan päätyyn. Edullisimmat, ja samalla pienimmät, tarjotut hotellit sisältävät kuitenkin vain alle gigatavun levytilaa, vain hieman liikennöntiä, eikä lainkaan tietokantaa, soveltuen näin ollen lähinnä pienille HTML-muotoisille kotisivuille. Kun tarkastellaan Nettihotellin isoimpia paketteja, nousee hinta jo selvästi yli vertailun keskitason. Vaikka kaikista isoin paketti Palatsi 10GB, sisältää jo reilummin levytilaa, jää sekin vertailussa jälkeen muista palveluntarjoajista liikennöinnin ja hinnan suhteen.

Nopeusvertailussa Nettihotelli on pärjännyt kuitenkin hyvin sekä vuoden 2015 että 2017 vertailuissa.

Paketit

Alla löytyvässä taulukossa on lueteltuna Nettihotellin tarjoamat pakettivaihtoehdot hintoineen.

MiniTilaHuoneSviittiLukaaliPalatsi
Vuosihinta alv. 0%28,55 €38,23 €67,29 €86,61 €135,40 €193,06 €
Levytila0,3 Gt0,6 Gt1 Gt2 Gt5 Gt10 Gt
Siirtokaista5 Gt /kk10 Gt /kk30 Gt /kk50 Gt /kk75 Gt /kk100 Gt /kk
Domain sisältyy hintaan *Sisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliin
Sähköpostilaatikot125102550
TietokannatEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliin131020
SSH-yhteysSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliin
FTP-yhteysSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliin

Domainit

* Nettihotelli tarjoaa ensimmäisen tilausjakson ajaksi paketteihinsa myös verkkotunnuksen kaupan päälle. Mini, Tila ja Huone webhotellit sisältävät .info domainin. Sviitti, Lukaali ja Palatsi sisältävät jonkin seuraavista: .com, .net, .org, .biz, .info, .name tai .eu.

Muissa tapauksissa domainista veloitetaan 18,00€/vuosi, joka hintana asettuu vertailun keskiluokkaan. Kannattaa huomioida, että vaikka Nettihotellin paketteihin on mahdollista lisätä rajattomasti verkkotunnuksia, voi kotisivutilaa käyttää vain yhdellä domainilla, muiden domainien ohjautuessa liikenteen osalta pääverkkotunnuksen osoitteeseen.

Laskutus

Palvelut on tilattavissa kahdella eri mahdollisella laskutusjaksolla, joko 12kk tai 36kk kerrallaan. Valinta ei suoraan vaikuta palvelusta perittävään hintaan, mutta mikäli olet tekemässä uutta tilausta, vaikuttaa se verkkotunnuksen ilmaisen rekisteröintijakson pituuteen.

Palvelun voi maksaa ainoastaan laskulla, jonka voi saada joko kirjeitse tai sähköpostilla. Esimerkiksi sähköinen verkkolaskumahdollisuus uupuu kokonaan, kuten myös yleistyneet verkkomaksu- ja luottokorttimaksutavat.

Muuta

Nettihotellin hallintapaneelina toimii Parallels Plesk.