Vertailussa Shellit

Shellit.org on yksi palveluntarjoajista webhotellien vertailussa. Tässä yhteenveto Shellit -webhotelleista.

Shellit logo

Multim Oy

Shellit.org on markkinointinimi ja rekisteröity aputoiminimi Multim Oy:lle (Y-tunnus 2405351-0). Yrityksen muita aputoiminimia ovat muun muassa Tavu Cloud ja VPSfinland. Multim Oy on suhteellisen nuori webhotellialalla ja perustettu vuonna 2011. Yrityksen toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana toimii Jani Mikael Rajala. Yrityksen liikevaihto vuonna 2017 oli 463 tuhatta euroa, joka tekee siitä yhden vertailun pienemmistä palveluntarjoajista.

shellit liikevaihto

Multim Oy kuuluu kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin, työnantajarekisteriin sekä on arvonlisäverovelvollinen. Vuonna 2017 sillä oli 6 työntekijää. Multim Oy:n kotipaikaksi on merkitty Merikarvia ja sen varsinainen toiminta ja käyntiosoite sijaitsee Porissa, osoitteessa Isolinnankatu 24, 28100 PORI.

Palveluntarjoajan oma kuvaus:
Multim Oy (markkinointinimi Shellit.org) on täysin suomalainen palveluntarjoaja. Olemme olleet toiminnassa vuodesta 2007. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota laadukkaita sekä edullisia palveluita asiakkaillemme. Palveluvalikoimaamme kuuluvat webhotellit, verkkotunnukset ja virtuaalipalvelimet.

Olemme jo useita vuosia tuottaneet asiakkaillemme laadukkaita luotettavia palveluita. Palveluidemme laatua seurataan puolueettomalla kolmannen osapuolen seurantajärjestelmällä, joka tarkastaa palvelujemme toiminnan minuutin välein.

Sijoitus vertailussa

Kuinka Shellit pärjäsi nopeusvertailussa muihin palveluntarjoajiin?

Shellit webhotellit

Shellit.org tarjoaa useita eri webhotellipaketteja, jolloin valinta näiden välillä voi olla haastavaa. Paketit voidaan jakaa perinteisiin webhotelleihin ja niihin, jotka ovat nimetty erityisiksi WordPress-webhotelleiksi.

Yritys mainostaa webhotellejaan erityisesti kuormanjaolla, eli sivustot sijaitsevat useammilla palvelimilla ja kuormanjakajat ohjaavat liikennettä niille palvelimille, joilla on vähiten ruuhkaa. Tämä on lähtökohtaisesti hieno ominaisuus, mutta yritys ei kuitenkaan avaa lukuja palvelinten tai palvelimilla sijaitsevien asiakkaiden lukumääristä palvelun kokonaiskuormituksen arvioimista varten.

Tarjolla on myös erityisesti WordPressille tarkoitettuja webhotellipaketteja, joka on nykyään muodissa. WordPress-paketit ovat jaettu WP Perus -nimiseen tasoon, joka on tarkoitettu yksinkertaisille WordPress-sivuille. Shellit mainitsee paketin yhteydessä erityisesti, että se ei sovellu verkkokaupoille. WP Teho puolestaan on kalliimpi ja järeämpi paketti, joka on tarkoitettu hieman isompien sivustojen käyttöön.

Webhotellipaketit

KultaTimanttiSuperWP PerusWP Teho
Vuosihinta60,48 €113,71 €212,90 €174,19 €338,71 €
Levytila5 Gt10 Gt20 Gt15 Gt30 Gt
Siirtokaista50 Gt /kk500 Gt /kk1000 Gt /kk1000 Gt /kk1000 Gt /kk
Domain sisältyy hintaanEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliin
Sähköpostilaatikot99999999999999999999
Tietokannat1101011
SSH-yhteysEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliinSisältyy webhotelliin
CrontabEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliinSisältyy webhotelliinEi sisälly webhotelliinEi sisälly webhotelliin

Domainit

Shellitin webhotelleihin ei sisälly lainkaan omaa verkkotunnusta, eli se täytyy rekisteröidä erikseen, joka nostaa webhotelliin kokonaishintaa. Domainien hinnat ovat maltillista keskitasoa, eli eivät halvimmasta eivätkä kalliimasta päästä vertailua.

Huomioitavaa on kuitenkin, että verkkotunnuksiin liittyvistä toimenpiteistä voidaan veloittaa erikseen. Esimerkiksi hinnaston mukaisesti domainin siirtäminen omistajalta toiselle on laskutettava lisäpalvelu.

Laskutus

Shellitin palveluissa on hyvä huomioida, että sopimuskausi on aina minimissään 1 vuosi kerrallaan. Tavallisissa webhotelleissa laskutuskauden pituudeksi voi valita yhdestä viiteen vuotta. WordPress -webhotelleissa laskun voi palvelusta saada jopa 1kk välein, mutta sopimuskausi on silti aina yhden vuoden minimissään. Tämä voi helposti johtaa epäselvyyteen tilauksen todellisen sitovuuden kannalta.

Tarjolla on useita maksutapoja, joka on iso etu. Palvelu on saatavissa sähköpostilaskulla, johon on liitetty myös verkkopankki- ja luottokorttimaksuominaisuus, sähköisellä verkkolaskulla, PayPalilla (+ laskutuslisä) tai perinteisellä postitse tulevalla laskulla (+ laskutuslisä). Tilaussivusto edellyttää myös rekisteröitymistä webhotellin tilaamisen yhteydessä.

Hallintapaneeli

Shellit ei käytä mitää markkinoilta valmiiksi löytyvää ja olemassaolevaa hallintapaneelia, vaan on kehittänyt täysin oman hallintapaneelin. Tämä voi olla sekä etu että haitta. Etuna tietysti, että toiminnot ovat lähtökohtaisesti ajateltu juuri omien asiakkaiden parhaaksi, mutta pienellä yhtiöllä hallintapaneelin kehitys voi viedä myös paljon resursseja pois muusta aktiivisesta työstä, kuten asiakaspalvelusta.

Arvostelu

Annammel Shellit.org -webhotelleille arvosanaksi 3,5 / 5 tähteä.