Kotisivukone

kotisivukoneetKotisivukone on yleistermi, jolla viitataan ohjelmistoon, jolla kotisivujen toteuttaminen, ulkoasua myöten, onnistuu ilman ihmeempää osaamista.

Kotisivukoneiden avulla kotisivujen tekeminen luonnistuu yllättävän helposti. Vielä muutama vuosi sitten kotisivujen tekeminen vaati ohjelmointitaitoa, ja niitä tekivätkin suurimmaksi osaksi ammattilaiset, joitain henkilökohtaisia kotisivuja lukuunottamatta.

Kenelle kotisivukoneet sopivat?

Kotisivukone on suosittu varsinkin pk-yritysten, yhdistysten sekä urheiluseurojen työkaluna. Kotisivukonetta voidaan kuitenkin myös käyttää esimerkiksi asunnon myymiseen itse. Kotisivukoneen käyttäjille tarjotaan usein laaja valikoima erilaisia valmiita pohjia, joiden päälle omat kotisivut voidaan sitten rakentaa. Kotisivujen luonti ja julkaisu käydään läpi askel askeleelta, ja valmiiden kotisivujen ylläpitäminen on myös tehty mahdollisimman helpoksi.

Kotisivukoneen hyvät puolet

  • Kotisivujen teko onnistuu helposti kokemattomaltakin käyttäjältä
  • Kotisivujen käyttöönotto on usein nopeaa
  • Kotisivujen tekninen ylläpito on ulkoistettu

Kotisivukoneen huonot puolet

  • Kotisivujen muokkausmahdollisuus on rajoitettua
  • Toteutettuja kotisivuja ei ole mahdollista siirtää toiseen palveluun
  • Jokaisesta toiminnallisuudesta voi joutua maksamaan erikseen

Erilaisia kotisivukoneita

Erilaisia kotisivukoneita on markkinoilla pilvin pimein. Suomessa tunnetuin on kotimainen Kotisivukone -nimeä kantava palvelu ja ulkomaisista tunnetuimpia ovat mm. wix.com ja weebly.com

Monet hosting palveluntarjoajat tarjoavat myös kotisivukone-työkalua webhotellin yhteydessä veloituksetta tai erillisenä lisähintaisena palveluna. Käytettyjen kotisivukoneiden laatu ja ominaisuudet saattavat vaihdella suurestikin.

Melkein kaikki kotisivukoneet tarjoavat käyttöösi ominaisuuksina mm. kuvagallerian, palautelomakkeen, kävijälaskurin ja muita kotisivuissa hyödyllisiä ominaisuuksia. Joissain kotisivukoneissa on mukana myös verkkokauppatoiminnallisuus.

Katso webhotellipalveluiden tarjoajat vertailustamme